Nowa Restauracja Mango
2009-11-13
Na kulinarnej mapie Warszawy pojawiło się nowe miejsce dla miłośników tajskiej, japońskiej, chińskiej i indonezyjskiej kuchni. Mogą się oni cieszyć ulubionymi smakami w Restauracji Mango. To młodsza siostra dobrze znanej restauracji Papaya, która od lat należy do najpopularniejszych warszawskich lokali.
W Mango znajdziemy głównie potrawy kuchni tajskiej. Przyrządzane są przez pochodzącą z Tajlandii szefową kuchni. Stylu i charakteru dodają im warzywa i owoce, fantazyjnie wycięte zgodnie z tajską tradycją. Klimat i charakter lokalu tworzy nie tylko starannie dobrane menu, ale również doskonała lokalizacja, wystrój wnętrza i obsługa. Nowoczesna, minimalistyczna aranżacja wnętrza wprowadza intymny nastrój i eksponuje bogato zdobione potrawy. Atutem restauracji jest lokalizacja w centrum Warszawy, w Hotelu Hilton (ul. Grzybowska 63). Specjalnie dla klientów biznesowych przygotowano ofertę lunchową. Od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00-16:00 serwowana jest zupa i drugie danie albo sushi box w specjalnej cenie.
Szef kuchni Restauracji Mango poleca przysmaki rodem z Tajlandii. Gospodarze polecają szczególnie Ceviche – owoce morza z warzywami w aromatycznej marynacie z limonki, pikantne roladki z tuńczyka w sosie Wasabi, stek z polędwicy wołowej w pikantnym sosie pieprzowym czy krewetki z woka w sosie czosnkowym. Miłośnicy orientalnych smaków znajdą również w menu sushi – kulinarną wizytówkę Japonii. Atrakcją dla smakoszy są potrawy indonezyjskie, takie jak makaron z krewetkami Mee goreng oraz atrakcyjne pierożki dim sum i roladki z warzywami. Na szczególną uwagę w menu zasługuje stek z polędwicy Kobe. Świetnym dopełnieniem każdej z tych potraw będzie kieliszek wina. W karcie win – układanej przez sommeliera – poza klasycznymi pozycjami, znaleźć można także śliwkowe wino japońskie.