Meble Plus Rynek Mebli Produkcja Mebli

Wiadomości

Makro Cash & Carry poszerza swoją ofertę
2009-09-21

Od lipca br. Makro Cash & Carry oferuje nowe specjalistyczne szkolenie dedykowane barmanom. Uczestnicy poznają techniki organizacji pracy baru oraz sprzęt potrzebny do sprawnego mieszania drinków.

Właściciele lokali gastronomicznych, barmani, szefowie barów czy pracownicy pubów i restauracji począwszy od 7 lipca mają okazję poznać sekrety sprawnego zarządzania barem i zgłębić tajniki przyrządzania doskonałych drinków.
Pierwsza część szkolenia ma charakter teoretyczny i trwa godzinę, podczas której uczestnicy zostają wprowadzeni, przez Mikołaja Nowaka z Międzynarodowej Szkoły Barmanów Cocktail System, w tajemną wiedzę dotyczącą miksologii.
Po zapoznaniu się z informacjami teoretycznymi, kursanci przechodzą trzygodzinne praktyczne szkolenie zarówno z zakresu miksologii, jak i innych najpopularniejszych technik, stosowanych w pracy za barem.
Kolejną nowością w ofercie Makro jest pierwsza specjalistyczna platforma rybna w Polsce. 1 lipca firma Makro Cash & Carry uruchomiła pierwsze w kraju specjalistyczne centrum dystrybucji ryb i owoców morza. Dzięki nowemu rozwiązaniu klienci Makro przez 7 dni w tygodniu będą mieli dostęp do szerokiej oferty świeżych ryb. Platforma rybna, usytuowana w okolicach Częstochowy, to odpowiedź firmy na rosnącą popularność ryb i owoców morza w naszym kraju i ewoluujące gusty kulinarne Polaków.
Jednym z podstawowych założeń projektu jest gwarancja dostępności świeżego towaru oraz maksymalne skrócenie łańcucha dostaw.  Ryby i owoce morza są dostarczane na platformę bezpośrednio od hodowców i rybaków tuż po połowach. Ułożone i przesypane lodem w specjalnych styropianowych pojemnikach przeznaczonych do transportu trafiają na Platformę. Po dokładnej kontroli jakościowej i zakwalifikowaniu do dalszego obrotu dostarczane są do wszystkich hal Makro.
–?Chcemy, aby przekonanie, że świeżą rybę można nabyć tylko raz w tygodniu, przeszło do lamusa. Nadszedł czas, by klienci przyzwyczaili się, że dostawa świeżych ryb odbywa się 7 dni w tygodniu. Dzięki nowemu rozwiązaniu we wszystkich naszych halach dostępna będzie ponadto poszerzona oferta ryb i owoców morza, co pozwoli klientom poznać ich nowe gatunki – mówi Elżbieta Gołębiowska, Dyrektor Pionu Handlowego Makro.

*****

Komentarze
Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj komentarz bądź pierwszy.

tytuł


treść komentarza


Imię i Nazwisko (lub pseudonim)


E-mail


SPA BUSINESS DOMY DREWNIANE Łazienka Salon i Sypialnia Meble Plus Najlepiej Sprzedawane PROJEKTY DOMÓW Podłogi i Ściany PRODUKCJA MEBLI restaurator RYNEK MEBLI Świat Łazienek i Kuchni Świat Alkoholi Urządzamy Łazienki Drinki Urządamy Kuchnie Wybieramy Meble i Dekoracje Wybieramy Meble i Dekoracje Wybieramy Oświetlenie
Strona głównaPrenumerataReklamaArchiwumO nasRedakcja

Copyright by Publikator Sp. z o.o. 2018, webmaster: webpublikator.com.pl
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego portalu. Więcej o plikach cookies w regulaminie.

Publikator Sp. z o.o. z siedzibą w Białymstoku, 15-425 przy ul. Cieszyńska 3a, wpisaną do rejestru przedsiębiorców
prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Białymstoku XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
nr KRS 0000084741, kapitał zakładowy 220.000 zł, NIP: 542-021-03-91

0.013401