Meble Plus Rynek Mebli Produkcja Mebli

Przepis

Pikantny krem z mleka kokosowego i prażonych migdałów
2009-07-23
1.5 l bulionu 400 ml mleka kokosowego  300 ml śmietany 20 ml oleju chili 55 g sosu rybnego 2 łyżki cukru sok z 1 cytryny 2 szt. trawy cytrynowej 25 g galanga 5 g liści cytrynowych 3 szt. małej papryczki chili (siekanej) 1 łyżka tostowanych migdałów 15 g oliwy z awokado i pomarańczy 1szt/na porcję małże św. Jakuba 30 g baby szparagów 10 g na porcję ciasta kataifi 15 g truskawek
  
Podstawą tej zupy jest klarowny esencjonalny i dobrze doprawiony bulion drobiowy. Następnie do bulionu dodajemy mleko koksowe, śmietanę 36%, olej chilli, trawę cytrynową, liście kafirowe, galanga, małą papryczkę chili. Zupę kokosową doprawiamy do smaku sosem rybnym, cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zupę gotujemy około godziny na wolnym ogniu.
Małże św. Jakuba marynujemy w oliwie z awokado i pomarańczy, tajskiej bazylii oraz soli morskiej z mango. Małże zawijamy w ciasto kataifi prze końcówce delikatne smarujemy jajkiem w celu sklejenia. Przed podaniem smażymy w głębokim tłuszczu kilka minut. Baby szparagi delikatnie parzymy i wiążemy sparzonym porem, doprawiamy solą i pieprzem. Truskawki: myjemy odcinamy szypułkę i kroimy w plasterki, rozsuwamy i układamy na talerzu, obok szparag. Pipetkę napełniamy olejem chili, natomiast migdały prażymy i przed podaniem posypujemy zupę.
Komentarze
chocolate gateau 2010-02-28 03:27:39
przepis na prawde robi wrazenie, efekt powalajacy, tylko uscilijcie prosze ilosc jajek w obydwu skladnikach i postepowanie z nimi, bo znajduje daleko idacy brak logiki i spojnosci pomiedzy skladnikami i dalszym przepisem. a bardzdzo chcialbym zrobic takie gateau jak trzeba. wg. powyzszego przepisu nie moge sie polapac kiedy dodawac poszczegolne skladniki. za rzetelna korekte z gory dziekuje i goraco pozdrawiam. Pawel. szef z londynu.
Karczma Raucula polecamyAida 2009-07-22 19:44:50
Pyszności .Nagroda dla kucharzy i obsługi.Zwada przy stole jak tłumaczyć" Jakie jodan ie rakie s.....".
Karczma RajculaAida 2009-07-22 19:40:48
Piękny obiekt z tężnią solankową. Ciekawa jestem skąd pobierana jest solanka.
Karczma Rajcula- minatura tężni solankowej 2009-07-22 19:38:10
Karczma Rajcula- minatura tężni solankowej 2009-07-22 19:38:09
buraczki Mikołaja RejaAida 2009-07-22 19:36:12
Bardzo dobrze zrobione i przyprawione w Karczmie Rajcula
to raczej opisBasia 2009-05-04 18:13:43
niż przepis
przepis bez sensuBasia 2009-05-04 18:12:16
czyli na oko
komentarzDrzaki 2009-03-27 01:07:54
Panie Krzysztofie wszystko OK,tylko to jest polędwica wołowa i przepis pochodzi z Mikołajek.



Dodaj swój komentarz.

tytuł


treść komentarza


Imię i Nazwisko (lub pseudonim)


E-mail


SPA BUSINESS DOMY DREWNIANE Łazienka Salon i Sypialnia Meble Plus Najlepiej Sprzedawane PROJEKTY DOMÓW Podłogi i Ściany PRODUKCJA MEBLI restaurator RYNEK MEBLI Świat Łazienek i Kuchni Świat Alkoholi Urządzamy Łazienki Drinki Urządamy Kuchnie Wybieramy Meble i Dekoracje Wybieramy Meble i Dekoracje Wybieramy Oświetlenie
Strona głównaPrenumerataReklamaArchiwumO nasRedakcja

Copyright by Publikator Sp. z o.o. 2018, webmaster: webpublikator.com.pl
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego portalu. Więcej o plikach cookies w regulaminie.

Publikator Sp. z o.o. z siedzibą w Białymstoku, 15-425 przy ul. Cieszyńska 3a, wpisaną do rejestru przedsiębiorców
prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Białymstoku XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
nr KRS 0000084741, kapitał zakładowy 220.000 zł, NIP: 542-021-03-91

0.018477